Contacteer ons
Alice

Telefoonnummer : 86-15694003007

WhatsApp : +8615694003007

Een laser-gelaste robot wordt gebruikt in maglevtreinen van CRRC

April 7, 2021

In de loop van de jaren, op het gebied van ruimte, vervoer, diepzeemateriaal, moeten sommige niet genormaliseerde essentiële onderdelen zich bij het handlassen baseren. In de woorden van relevante deskundigen van CRRC-Co., Ltd (een verklaard bezeten bedrijf dat hoofdzakelijk treinen) produceert, heeft de lassentechnologie van deze essentiële onderdelen hoge precisie, als het er niet in slaagt om aan de vereisten te voldoen, het zal veroorzaken dat de delen worden afgedankt of ongevallen in verrichting.

 

Hij Onderzoeksteam van Xiaoyang Wetenschappelijk van Elektrisch Co. van Wuxi Hanshen, Ltd van Jiangsu-Provincie, heeft met succes een nieuwe handbediende robot van het laserlassen ontwikkeld, die met succes in het nieuwe project van de hoge snelheids maglev trein in China is toegepast.

 

Hoge snelheids lichtgewicht, hogere eisen ten aanzien van het lassen technologie

 

Qishuyan, een afgevaardigde hoofdmachinist van CRRC vertelde verslaggevers die de CRH380A-hoge snelheidsemoe van de 486,1 kilometers per uur op de lijn Peking-Shanghai die in werking stelde, de snelheid van het de hoge snelheidsspoor van de wereld verfrissen. Zulk een hoge snelheid vormt grote uitdagingen aan de prestaties van het materiaal en het toestel zelf, de het verzegelen betrouwbaarheid van de doos, enz.

 

„Momenteel, van de de hoge snelheidsauto van China hebben de het lichaamsmaterialen, van de gewone materialen van het legeringsstaal in het verleden, aan roestvrij staal, aluminiumlegering.“ binnen tegenwoordig ontwikkeld Hij bovengenoemde Xiaoyang. De verandering van materialen bracht hogere eisen ten aanzien van het lassen technologie naar voren, die natuurlijk heeft geleid tot de verbetering van verwerkingstechnologie. De hoge en nieuwe technologie van de snijmachine van het laserlassen is ook geïntroduceerd in de spoorwegvoertuig productielijn.

 

Het „hogesnelheidstreinlichaam is een materiaal met hoge weerstand van de aluminiumlegering dat moeilijk is om aan het vereiste van de laskwaliteit door traditioneel lassenmateriaal te voldoen.“ Professor Wang Kehong van Nanjing-bovengenoemde Universiteit van Technologie. Terwijl de handbediende die robot van het laserlassen door ons land wordt ontwikkeld sneller is dan het traditionele handprocédé van het argonbooglassen. Het kan in vacuüm en specifiek gasmilieu worden gebruikt om automatisch hoge snelheidslassen te realiseren.

laatste bedrijfsnieuws over Een laser-gelaste robot wordt gebruikt in maglevtreinen van CRRC  0

Verbeter lassennauwkeurigheid en sta het materiaal van het laserlassen toe om de invoer te vervangen

 

Liu Haijun, afgevaardigde algemene manager van Elektrisch Co. van Wuxi Hanshen, Ltd, vertelde verslaggevers dat de technologie van het laserlassen een geavanceerde technologie in precisie productie is. In sommige ontwikkelde landen, is het toegepast in ruimte, schip productie, spoorvoertuig productie, de verwerking van het bladmetaal, auto die etc. vervaardigen. Voordien, is de binnenlandse technologie van het laserlassen ontwikkeld in het laboratoriumstadium, een klein aantal het materiaal van het laserlassen dat in gebruik ook hoofdzakelijk zich baseert op de invoer is gezet, die zeer duur is.

 

„om de technische belemmeringen van het materiaal van het laserlassen op te splitsen en de ontwikkeling te bevorderen van precisie productie in China, hebben wij met wetenschappelijke onderzoekinstituten sinds 2008, gewerkt om high-power materiaal van het laserlassen gezamenlijk te ontwikkelen. In het verleden de 10 jaar, onder de begeleiding van het concept intelligentie, hebben wij onze wetenschappelijke onderzoeksinspanningen, gerichte spoorvoertuigen voor de technologie van het laserlassen en laser geconcentreerd die intelligente materiaalonderzoek en ontwikkeling lassen. Wij hebben vele zeer belangrijke technologische moeilijkheden, met inbegrip van materiële technologie, verwerkingstechnologie overwonnen, en definitief ontwikkelden wij, en vervingen met succes het ingevoerde materiaal van het laserlassen.“ Hij bovengenoemde Xiaoyang.

 

Momenteel, is de nieuwe handbediende robot van het laserlassen een geavanceerdere die verbindingstechnologie, met de traditionele lassenmethode wordt vergeleken. Zijn voordelen zijn zeer duidelijk:

snelle lassensnelheid en het mooie oppervlakte vormen zich;

hoge machtsdichtheid na zich laser het concentreren;

hoge lasdiepte en hoge lassterkte;

Het kan niet alleen bij kamertemperatuur of speciale voorwaarden lassen, maar ook last vuurvast titanium, kwarts en andere materialen, die de de lassennauwkeurigheid en efficiency verbeteren.

 

Nochtans, volgens sommige relevante deskundigen, momenteel, hoewel China nieuwe doorbraken op het gebied van laserlassen heeft gemaakt, is het toepassingsgebied nog beperkt. om toepassing op grote schaal op vele gebieden te realiseren, is het dringend om het kernconcurrentievermogen van de industrie van het laserlassen te verbeteren door samenwerkingsinnovatie te verdiepen. Tegelijkertijd, is het noodzakelijk om de formulering van relevante nationale normen te versnellen en beleid te introduceren om de aankoop en de localisatie van lassenmateriaal te bevorderen. Dat zal beter de innovatie en de ontwikkeling van de industrie van het laserlassen, bevorderen en zal belangrijke materiaaltechnische ondersteuning voor de bouw van ruimte, vervoer en mariene kracht verstrekken.